Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Партијашење неће помоћи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2009.

Партијашење неће помоћи


Скрећем пажњу на то да било којој политици није место у Удружењу новинара Србије и да је изјава председника Друштва новинара Војводине Слободана Јаковљевић а, који је у последње време посвећен отвореном покушају отцепљења ДНВ-а од УНС-а, у нескладу с осмогодишњим напорима наше организације да сваки страначки рад искључи из делатности УНС-а – истакао је на јучерашњој конференцији за новинаре у Новом Саду потпредседник УНС-а Бранко Жујовић.

Нагласио је да се у будућем статусу ДНВ-а неће ништа суштински мењати, али сматра да предлог новог статута, који је сачинила по свим показатељима одлазећа гарнитура, предвиђа стварање нове новинарске организације у Покрајини, која ће деловати независно од УНС-а. Додао је и да није логично да се најпре региструје нова организација, а тек после тражи мишљење чланства.– Једина преокупација УНС-а и ДНВ-а, који остаје да функционише у њеном оквиру, биће и даље брига о колегама и унапређење професије – рекао је Жујовић.

– Политичка убеђења треба да остану приватна ствар чланова УНС-а, а не аргумент у покушају деструкције сопственог удружења.

Члан Управе УНС-а Милан Бозокин је против поделе у новинарској организацији и оценио је накнадну одлуку Управе ДНВ-а да за два месеца одложи изборе који је требало да буду одржани још у септембру – неоправданом. А одложени су, мисли Бозокин, и јер је актуелно руководство ДНВ-а увидело да нема подршку чланства за своју опцију.

Изборна Скупштина ДНВ-а, које има 425 чланова, одржаће се данас у подне у просторијама Синдиката Новог Сада (Булевар Михајла Пупина 24) а кандидат за председника је новинар РТВ-а Предраг Ћурчија.

Антрфиле :

Одоше паре у аграр?


Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић је одбацио оптужбе председника Друштва новинара Војводине Слободана Јаковљевића да се из Београда манипулише чланством тог војвођанског журанлистичког еснафа и организују избори за управу и председника ДНВ-а.

– То нема везе с истином! Да смо ми њима било кад организовали изборе, такво друштво не би било толико година на челу ДНВ-а – тврди Брајовић за „Дневник“. – Они који нас прозивају заправо нам дугује неке одговоре. Писаћемо потпредседници Извршног већа Војводине Ани Томановој-Макановој да УНС не може бити одговоран за то што је 18. августа на рачун ДНВ-а из покрајинског буџета легло 500.000 динара, а онда по два предрачуна пребачено укупно 339.000 динара „Агропрофиту“, удружењу грађана за унапређење аграра са седиштем на адреси стана потпредседника ДНВ-а Чедомира Кеца.

Брајовић додаје да УНС не зна какве су природе ти пројекти ДНВ-а.

Кецо објашњава да уговор између “Агропрофита”, који није приватна фирма, и ДНВ-а, обухвата едукацију новинара на међународној сцени.

– Брајевићеве тврдње нису тачне, тај уговор је вредан изнад 339.000 динара и сачинила га је организација која се води на мојој кућној адреси већ четири године. Новац је пребачен због програма, за који одговарамо Извршном већу. Он се може пребацити и некој агенцији или “Дневнику”... Не знам где је цела сума отишла, не водим то пословање. Ти новци су у поступку, нису проблем Брајевића него ДНВа – каже Кецо.

Игор Михаљевић - Снежана Николић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси