Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МУП штити новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2009.

Извор: РТС

МУП штити новинаре


МУП решен да обезбеди заштиту новинарима и да оконча нерешене случајеве убиства новинара, истакао министар Ивица Дачић у сусрету са представницима ОЕБС-а, Медијске организације југоисточне Европе и Међународног института за медије.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић истакао је у разговору са представницима ОЕБС-а, Медијске организације југоисточне Европе и Међународног института за медије, решеност МУП-а да заштити новинаре и да помогне у решавању нерешених случајева убиства новинара.

Дачић је, на састанку у Београду, упознао представнике тих организација са "формирањем јединице која има за циљ да на јавним скуповима заштити новинаре", саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Министар је изразио спремност да МУП и полиција "помогну истрази код убистава новинара" (Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића), али да су у конкретном случају подаци предати тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Дачић је, током разговора о поштовању медијских права и слобода у Србији, о нападима на новинаре и идејама МУП-а за унапређење односа са медијима и новинарима, истакао и да МУП има добру сарадњу са медијима.

Представници ових организација су се Дачићу захвалили на свему што је МУП предузео у циљу заштите новинара и нагласили да је у 2008. године било 138 напада на новинаре, а да су се ове године напади на новинаре смањили за 50 процената.

Истакли су нерешене случајеве када су упитању убиства новинара Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића и предложили Дачићу да искористи свој ауторитет и помогне убрзавању истраге.

Представници међународне делегације и Дачић су разговарали и о новом Закону о информисању, при чему су се сагласили да "треба разговарати о предлогу новог закона, у сарадњи са међународним организацијама и новинарским удружењима".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси