Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нисмо коцкари, не кршимо закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2009.

Извор: Правда

Нисмо коцкари, не кршимо закон


Посланик Нове Србије Мирослав Маркићевић прозвао је јуче у Скупштини Јавни сервис и директора Александра Тијанића, због, како је рекао, „неморалног чина", односно квиза који се емитује на првом програму РТС-а, у којем се деле аутомобили.

Тијанић је одговорио да РТС ради у складу са прописима и да ће наставити да емитује тај квиз док му закон то не забрани.

Посланик НС-а је, наиме, казао да разуме Државну лутрију Србије, јер она макар половину добити од игара на срећу уплаћује у републички буџет, док у квизу Јавног сервиса нису наведена ни јасна правила игре, нити се зна коме тај новац иде. Маркићевић је казао да ниједан јавни сервис у региону и Европи то не ради, упитавши Александра Тијанића колико грађана дневно телефонира за по 50 динара, колики се приход тиме остварује и где иде тај новац.

Он је тражио и одговор од челника РТС-а да ли је морално то што РТС, који плаћају сви грађани Србије, служи у сврху коцкања, а нема школски програм.

- Јавни сервис се бави класичном коцком, што је потпуно неприхватљиво. Ту се јављају десетине хиљада грађана којима се телефонски позив наплаћује по 50 динара. Ако је то законом регулисано, зашто се не зна колики се новац тако сакупи и где иду те паре. Распитивао сам се у окружењу и у Европи и ниједан јавни сервис не емитује такве квизове - рекао је Маркићевић.

Посланик Нове Србије каже да би, уместо наградне игре, РТС морао да емитује образовни програм.

- То је најнижи пад морала када се Јавни сервис, који нема школски програм а плаћају га сви грађани, бави коцком - казао је Маркићевић.

Тијанић је казао за наш лист да ће престати да емитује тај квиз тек када му закон то забрани.

- Радимо у складу са законом, којим је дозвољен и такав квиз. Није истина то што говори посланик да се не знају правила игре, да се промовише коцкање, јер је процедура потпуно јасно наведена. Тачно се зна за шта се дели и употребљава тај новац и јасно су наведена правила учешћа у квизу рекао је Тијанић за Правду.

Он је додао да не види ништа спорно у томе што се квиз емитује на првом програму Јавног сервиса и нагласио да је пре месец дана донета одлука да се део средстава од тог квиза уплаћује у хуманитарне сврхе.

Ј. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси