Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годину дана ХДТВ-а у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2009.

Извор: Политика

Годину дана ХДТВ-а у Србији


Радијус Вектор је компанија која у Србији постоји већ десет година и у почетку се бавила производњом и одржавањем земаљских и сателитских антена. Појавом кабловске телевизије и широкопојасног интернета компанија је проширила делатност.

Поред емитовања аналогног и дигиталног ТВ сигнала, овај оператор нуди и сервис кабловског интернета (ових дана ће у рад бити пуштен нови стандард који омогућава невероватно брз интернет за наше услове) као и скоро увођење ИП телефоније чиме би се заокружила „Трипл пеј” услуга односно пружање три сервиса путем једног кабла.

Што се кабловске телевизије тиче Радијус Вектор је доступан у Београду, Обреновцу, Инђији, Бабушници, Оџацима, Баточини, Лапову, Опову и Варварину.

У основној понуди има 67 аналогних телевизијских и десет радио-канала. Радијус Вектор је једини оператор који у понуди има канале из свих ТВ центара из региона.

Поред оба канала РТС-а, емитују се ХРТ 1 и 2, ОБН, РТЦГ, ТВ Словенија, Македонска телевизија (МКТВ) као и телевизије из Републике Српске (РТРС и БН ТВ).

 Сви најбољи страни документарни филмски музички и спортски канали такође су део понуде овог оператора.

Од радио-канала претплатници могу бесплатно да слушају Радио Београд, Радио Б92, Радио Стар, Топ ФМ, Индекс, МФМ, Радио Роудстар, Носталгију, Радио Пинк и Студио Б.

У дигиталној понуди је 76 канала који су подељени у три подгрупе – „Старт бокс” (домаћи канали са националном фреквенцијом, светски „њуз” канали и програми са територија бивше Југославије), „Прајмбокс” (музички, спортски, документарни, забавни и домаћи канали), и „Мегабокс” који садржи филмске и канале за одрасле.

Претплатници се могу одлучити за тематске пакете тако што ће сами изабрати које ће канале гледати. У понуди су „Документарни”, „Пинк синема”, ХБО, „Музички”, „Сензуал”, „Мачо” и пакет „18 плус”.

Оно на шта су посебно поносни у Радијус Вектору је да су први у Србији покренули телевизију високе резолуције и да су после годину дана и даље једини дистрибутери ХД телевизије. У понуди је за сада четири канала – Фешн ТВ ХД, „Национална географија ХД”, „Вум ХД” и „Лукс ТВ ХД”.

В. Трумић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси