Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Караџић: неоправдан поступак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2009.

Извор: Данас

Караџић: неоправдан поступак


Београд - Поступак кабловских дистрибутера, који су током тродневне жалости због смрти патријарха Павла искључили поједине телевизијске канале из система, није оправдан и у супротности је са законом, каже за Данас Горан Караџић, заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА).

Наиме, кабловски оператери КДС, ИКОМ и СББ саопштили су у понедељак да неће емитовати програме са забавно-музичким садржајем током тродневне жалости у Србији. Сви оператери позвали су се на препоруку коју је упутила РРА.

- На основу уредбе РРА због смрти патријарха Павла у данима жалости биће трајно или повремено искључени сви радио канали и ТВ канали ХРТ 1 и 2, Зоне Цлуб, Визант, Фоџ лифе, ББЦ Приме, ВХ 1, ОБН, Мелос, МТВ Адриа, ДСФ, ТВ Е, Канал 5, РТ ЦГ, Фасхион ТВ, РАИ Уно, МТВ Хитс, ВХ1, Ентер - саопштио је КДС.

У СББ-у објашњавају за наш лист да „проглашена државна жалост због смрти верског вође не може се мерити са могућношћу гледања неке хумористичке серије“, као и да је „у недостатку јасних правила остављено да кабловски оператер сам донесе одлуку, која није у његовој надлежности“. Представници СББ-а проследили су нашем листу поруку Службе за надзор и анализу РРА, на основу које су донели одлуку. У поруци се наводи: „Молимо Вас да се постарате да емитери који се не придржавају правила о обележавању дана жалости буду технички онемогућени да дистрибуирају такав програм преко Вашег оперативног система“.

Упркос тврдњама оператера, Горан Караџић истиче да РРА није донела никакво посебно обавезујуће упутство за емитовање иностраних ТВ канала у кабловском систему током дана жалости већ само препоруку домаћим емитерима да ускладе програме.

 - Лично сам дао препоруку једном кабловском оператеру да се искључе само домаћи канали који током 24 сата емитују музику, као што су ДМ сат и ТВ Визант. Не знам по којим су критеријумима донете одлуке да се комплетно искључе програми појединих ТВ канала, али РРА не подржава овакав поступак - објашњава Караџић. Он додаје да је дан жалости у Србији и да треба прилагодити програме домаћих канала, али да „иностране програме не треба дирати“.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси