Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Локалне ТВ станице ван кабловске мреже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2009.

Извор: Данас

Локалне ТВ станице ван кабловске мреже


Лесковац - Због неспораума око намиривања рачуна, односно плаћања месечних такси, од пре два дана, односно минулог викенда, Лесковац и околна места Јабланичког округа остали су без ТВ сигнала свим овдашњих медија.


Тако се посредством СББ, кабловског оператера који покрива највећи део претплатничке мреже, не могу да виде ТВ Лесковац, ТВ 4С, МТ, ТВ Клисура, К-1 и ТВ Власотинце.Судећи према оценама које су изнете у суботу, на конференцији за новинаре, сигнал ових ТВ кућа неће моћи да се прати све док не буду испуњене клузуле из уговора који је понудио кабловски оператер СББ.

О томе су, пре искључења са мреже, вођени дуги преговори између власника локалних ТВ канала и СББ, али није пронађено обострано прихватљиво решење.Наташа Ђорђевић, заменица директора и главна и одговорна уредница ТВ Лесковац, сматра да је нелогично да ова телевизијска кућа плаћа таксу кабловском оператеру јер већ издваја значајна средства за одобрене дозволе Рателу.

Како се чуло на конференцији за новинаре, СББ је тражио да свака ТВ станица месечно плаћа по 500 евра, али то ТВ куће нису прихватиле. Због тога је стигло објашњење из СББ да тренутно на њиховој мрежи имају места које омогућавају емитовање сигнала само три локалне ТВ куће из Лесковца и околине.

Антрфиле : Монопол СББ


Кабловска мрежа СББ има монополски положај у Лесковцу јер се посредством ње емитује сигнал у 90 одсто случајева, док „Коперникус“ обезбеђује допремање слике до 10 одсто лесковачких породица. Последњих месеци ни домаћинства нису била задовољна понашањем СББ, који је често кориговао цене својих услуга, а уколико плаћање није извршено у року назначеном у рачуну, следила су искључења и додатни издаци за нови прикључак.

Д. Коцић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси