Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фејт и Тачи за ТВ на српском језику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2009.

Извор: Б92

Фејт и Тачи за ТВ на српском језику


Међународни цивилни представник на Косову Питер Фејт и премијер Косова Хашим Тачи сложили су се да је потребно оснивање ТВ канала на српском језику на Косову.

"Током прошле године рад у медијском сектору је показао да особе на Косову које се служе српским језиком желе да добију информације и забаву продуциране овде на Косову, на свом језику", казао је Питер Фејт.

"Велика је корист за грађане на каналу на српском језику који могу повезати заједнице и додатно радити са постојећим локалним медијима на српском језику", навео је Питер Фејт.

"Премијер и ја сада намеравамо да сарађујемо са релевантним чиниоцима како би створили управљачку групу за овај пројекат. Тражићемо од те групе да припреми ТВ канал који је уреднички независан, укорењен на Косову и према највишим професионалним стандардима", рекао је он.

Хашим Тачи је казао да је независан телевизијски канал на српском језику одобрен на свим нивоима Владе Косова.

"Канал ће бити снажно подржан, јер је слобода изражавања на матерњем језику уставна обавеза и неотуђиво је право свакога. И даље сам убеђен да ће овај пројекат за медиј још више појачати осећај за заједништво, као и да све неалбанске заједнице – а нарочито српска заједница – осећају да су на Косову на своме", рекао је Тачи.

"Спремни смо да сарађујемо са свим заинтересованим странама у овом важном процесу и захвални смо на подршци ИЦО-у и ИЦР-у", казао је он.
 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси