Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо новинар Душан Каран
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2009.

Извор: Данас

Преминуо новинар Душан Каран


Поводом смрти Душана Карана, дугогодишњег новинара и уредника дневног листа Борба, у просторијама Удружења новинара Србије јуче је одржана комеморација којој су присуствовали његови пријатељи, колеге и чланови породице.


Душан Каран преминуо је у уторак 10. новембра у 82. години живота.

На комеморативном скупу, о животу и раду Душка Карана говорили су његови познаници и колеге из редакције Борбе. Владимир Матовић, дугогодишњи колега Душка Карана, рекао је да је Душко „све пребродио у новинарској професији и увек је бежао од било каквих функција. Увек је волео да буде, како је говорио, „у златној средини мудрости“.Био је врстан педагог у Борбиној новинарској школи. Посебно га је карактерисала смиреност и лепо опхођење са људима.

Он је био човек без конфликта - рекао је Матовић. Говорио је и Јован Кесар, дугогодишњи уредник Вечерњих новости.

- Нама, који смо учили од Душана Карана, било је лако у новинарству. Он је био као топла струја која је помагала птицама да преживе. Учио нас је свему, имао је огромно стрпљење и показивао нам где грешимо. Увек је био уз нас. Давао нам је наду, али је и умео да нас слуша - рекао је Јован Кесар.

Р. Д.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси