Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кривична пријава због наслова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2009.

Извор: Данас

Кривична пријава због наслова


Здравствени центар из Ваљева поднео је кривичну пријаву против Слађане Стевановић дописнице дневног листа Прес из тог града.


Слађана Стевановић казала је јуче да је кривична пријава поднета због изазивања панике поводом њеног текста објављеног почетком октобра о смрти петогодишње Теодоре Јовановић, који је у редакцији насловљен са „Драма у Ваљеву: доктори убили малу Теодору“.

Девојчица је преминула 1. октобра ујутру, а против педијатра Владимира Р. (35), који је дежурао на Дечијем одељењу, пред Општинским судом је покренут кривични поступак због несавесног лечења.

Директор ваљевског Здравственог центра Илија Трипковић 9. октобра се огласио саопштењем у којем је најавио да ће тужили дневни лист Прес због изазивања „панике у јавности, неповерења у лекаре и блаћења лекарске професије“, а сличан став тих дана изнео је и министар здравља Србије Томица Милосављевић.

Према речима Стевановићеве, доктор Трипковић је у контактима са њом тада тврдио да „нема примедби на текст“, али да мора да реагује због наслова са прве стране Преса, без обзира на то што је знао да је наслов редакцијски.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси