Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари „Правде“ завршили штрајкове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2009.

Извор: Прес

Новинари „Правде“ завршили штрајкове


Дводневни штрајк глађу новинара „Правде“ Дејана Љутића и Ивана Радојичића окончан је договором с послодавцем да им се исплате две од пет заосталих плата, саопштио је Синдикат новинара Србије.

У саопштењу синдиката додаје се да је тај случај „један у низу примера бахатог опхођења послодаваца према запосленима у медијима“ и додаје да новинари „Борбе“ неколико месеци не примају зараде, те да је слично и у многим другим редакцијама у Србији.

Синдикат је саопштио и да је припремио Нацрт предлога гранског колективног уговора за запослене у медијима, али да преговори не могу да почну јер послодавци не желе да се организују у организације послодаваца.

БЕТА

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси