Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кандидати за РРА нису прошли
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2009.

Извор: B92

Кандидати за РРА нису прошли


Скупштина Србије није изабрала новог члана Савета РРА, јер ниједан од два предложена кандидата није добио потребну већину од најмање 126 посланика.


Независно удружење новинара Србије за ту фукцију предложило је Гордану Сушу, док је Удружење новинара Србије кандидовало Милана Бечејића. Милан Бачејић добио је подршку само једног од 128 посланика, док је за Гордану Сушу гласало њих 120. И поред подршке владајуће коалиције, Суша није изабрана због, како се чини, лоше комуникације међу странкама.

Да су проблем "глуви телефони", а не кандидат, потврђују и у Јединственој Србији чији посланици, као и поједини чланови СПС-а, нису гласали за предлог НУНС-а.

“На том састанку, када је био договор око предлога кандидата, био је Бане Ружић, и њему је речено да ће се гласати за другог кандидата, а не за Гордану Сушу. Ја нисам био на састанку, ја немам ништа проти Гордане Суше, поштовао сам став, договор коалиције, односно посланичког клуба СПС-ЈС-ПУПС”, рекао је Драган Марковић, лидер Јединствене Србије.

“Бесмислено је рећи да је такав договор постојао, јер смо ми гласали ‘за’. Не знам о каквом се договору ради. Свака странка има право на своје одлучивање, ми смо у оквиру нашег посланичког клуба стали иза кандидата Гордане Суше”, казала је Јелена Триван из посланичке групе "За европску Србију".

Пошто ниједан од канидата није изабран, новинарска удружења мораће Скупштини да доставе нове канидате за Савет РРА.

“Постоји скраћени рок, хитан рок који закон предвиђа, од 15 дана у коме овлашћени предлагачи треба да предложе нову листу кандидата”, објаснила је председница Одбора за културу и информисање Весна Марјановић.

Иначе, на дневном реду седнице која је данас почела је избор члана савета које предлажу невладине организације.

Кандидати су песник Милован Витезовић и професора Факултета драмских уметности Горан Пековић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси