Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрајина тражи решење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2009.

Извор: Дневник

Покрајина тражи решење


Синдикалци “Дневник” ходлинга, који су јуче започели протесте због заосталих зарада и неуплаћеног радног стажа, разговарали су јуче и с покрајинским секретаром за рад Мирославом Васиним и заменицом покрајинског секретара за информације Смиљом Максимовић.


Договорено је да се почетком наредне седмице одржи заједнички састанак представника надлежних секретаријата с органима управљања и менаџментом овог предузећа које је у покрајинском власништву, пренео је Секретаријат за информације.

Јуче су представници “Дневникових” синдиката који су ступили у свакодневни једносатни штрајк, поновили своје захтеве који се односе на повезивање радног стажа, регулисање здравственог осигурања, као и на исплату заосталих зарада.

Нагомилани проблеми у “Дневник” холдингу су кулминирали и сада су такви да су запослени у незавидној егзистенацијалној ситуацији, изнели су представници синдиката.

Мирослав Васин је истакао да је Влада Србије донела одлуку којом се омогућава повезивање радног стажа од 2004. године, којом ће бити регулисано и здравствено осигурање запослених. На основу тога, биће повезан радни стаж запослених у “Дневник” холдингу, што ће омогућити да се пензиониш у сви који испуњавају услове. Након тога, приступиће се изради програма технолош ког вишка с одговарајућим социјалним програмом.

Смиља Максимовић је навела да се, у складу с могућностима, из покрајинског буџета у више наврата издвајао новац намењен за текуће пословање у Холдингу, а да су у току и разговори с немачким ВАЦ-ом у вези с испуњавањем уговорних обавеза према “Дневник” холдингу, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси