Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Иде“ 12 локалних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2009.

Извор: Преглед

„Иде“ 12 локалних медија


Агенција за приватизацију понудиће на аукцији заказаној за 11. децембар 21 предузеће, међу којима је и 12 локалних медија са укупно 236 запослених (од којих са високом стручном спремом 37).

Прво на листи је јавно предузеће Радио Смедерево, чији је капитал намењен приватизацији процењен на око 288 хиљада евра. Реч је о 82,4 одсто укупног капитала овог предузећа, од чега нешто више од 42 одсто чини државни капитал. Почетна цена за Радио Смедерево у којем има 17 запослених је 5,4 милиона динара а обавезна инвестиција 4,9 милиона. Део државног капитала, како је прецизирано у јавном позиву, мораће да се плати одмах и у целини, док за остатак важе исти услови као и код свих других медија – што значи да ће се као средство плаћања прихватати и обвезнице старе девизне штедње с роком доспећа на дан продаје у првом и свим другим роковима у другом надметању.

На листи за продају је и ТВ Смедерево са 43 запослених, а почетна цена за 70 одсто њеног капитала је 90.000 динара, док је минимална инвестиција 2,5 милиона динара.

Такође, као два посебна предузећа ту су и Радио Чачак са почетном ценом од 6,1 милиона, минималном инвестицијом од 582.000 динара и петоро запослених и ТВ Чачак, за коју је утврђена почетна цена од нешто више од шест милиона динара и инвестиција од најмање 1,7 милион.

Телевизија Чачак има 40 запослених и за разлику од Радија прошле године је остварила пословне приходе за око милион динара веће од расхода.

По почетној цени од 1,2 милион и са обавезном инвестицијом од 352.000 динара пред купце излази Радио Пожега са петоро запослених, а ТВ Пожега са двадесет једним запосленим, са почетном ценом од нешто више од три милиона и минималним улагањем од 316.000 динара.

РТВ Врњачка Бања, која има 44 запослених и чији је капитал намењен приватизацији процењен на око 30.400 евра, биће понуђена по почетној цени од 283.000 динара и уз обавезну инвестицију од 1,4 милион динара,

Радио Обреновац (18 запослених) по почетној цени од 134.000 динара и уз инвестицију од 75.000 динара, а Регионална телевизија Ваљево (шеснаест запослених) по почетној цени од 289.000 динара и уз инвестицију од 1,3 милиона.

Најзад, на истој аукцији Агенција ће нове власнике потражити и за Радио Младеновац (четворо запослених) за који је утврђена почетна цена од 2,5 милиона динара и минимална инвестиција од прилично загонетних 1.000 динара, за Радио Ваљево (шеснаест запослених) чија је почетна цена 5,7 милиона а обавезна инвестиција 396.000 динара и за РТВ Барајево (шесторо запослених) за које почетна цена износи 3,2 а минимална предвиђена инвестиција 180.000 динара.

Слађана Маџгаљ


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси