Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отели и акције штампарије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2009.

Извор: Глас јавности

Отели и акције штампарије!


Акцијском друштву које је власник штампарије „Младост АД“, некада из Ћуприје,данас из Београда, решењем од 7. септембра 2009. године неосновано покушаноодузимање легално купљених акција на Београдској берзи


БЕОГРАД - Терор над дневним листом Курир се наставља! Штампарија „Младост АД“, некада из Ћуприје, данас из Београда, која штампа новине Курир, Глас јавности и Гром и Стил, чији је покретач Радисав Родић, следећа се нашла на удару, и то са истим очигледним циљем да се забрани слобода говора и наставак отварања афера о којима су наши листови писали.

Акцијском друштву које је власник поменуте штампарије је решењем од 7. септембра 2009. године неосновано покушано одузимање претходно легално купљених акција на Београдској берзи, упозорио је правни тим компаније после комплетног прегледа читаве документације овог случаја.

Према њиховим речима, Централни регистар тим истим решењем из 2009. никако није смео да покуша да пренесе хартије од вредности у корист акцијског фонда! Радисав Родић, из чије редакције је пре само двадесет дана буквално отета читава пословна документација фирми које сарађују са нашим новинама, поручује да гушење штампарије, то јест отимање легално купљених акција на берзипредставља континуирани терор једног од актуелних потпредседника владе наслободу говора.

- Очигледном злоупотребом правосудних органа Србије, захтевајући од њих даиздају противправне привремене мере које руше основне постулате берзанскогпословања и правну сигурност власника акција, политичар од ког директно зависе садашњост и будућност српске економије и привреде изнова покушава да по сваку цену угуши мој лист и уништи мене и моју фамилију! Насиље, његова јединастратегија, и овај пут је присутна - наглашава покретач Курира, Гласа и Грома.

Он подсећа да у случају трговине акцијама београдска берза има дужност да заштити власника акција, али што, како каже, поједини политичари због своје нестручности једноставно не знају, те не могу ни да схвате.

- Исти тај човек који је пре само четири и по године прекршио све законске регулативе, Устав Србије, Европску конвенцију о заштити људских права наневши мени и Куриру ненадокнадиву штету, данас интезивно изнова злоупотребљава државни апарат и то све да би заувек ућуткао оне који су му се у било ком смислу супротставили - закључује Родић. Подсећања ради, редакције Курира и Гласа јавности су пре само месец дана биле под тоталном окупацијом полиције, која је асистирала органима Министарства финансија у незаконитој пленидби пословне документације, те нам тренутно преостаје само да поставимо питање - шта је следеће?

И. Ш.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси