Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бира се члан РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2009.

Извор: Вечерње новости

Бира се члан РРА


ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије расправљали су јуче о кандидатима за чланове РРА, Високог савета судства и Државног већа тужилаца.

Међу кандидатима за упражњено место у РРА су новинари Гордана Суша и Милан Бечејић, које је предложио НУНС, односно УНС. Посланици власти још нису донели одлуку кога ће да подрже.

Незванично, Суша ће имати подршку Г 17 плус, а Бечејић ДС. Радикали су рекли да неће учествовати у гласању, јер држави није ни стало да РРА функционише. ЛДП ће подржати Гордану Сушу.Либерали су током расправе тражили да дође министар културе Небојша Брадић и каже када ће бити донети медијски закони, што је био њихов услов за подршку Закона о информисању.

Адвокатска комора Србије предложила је да се за члана Високог савета судства именује Дејан Ђирић из Ниша, а за члана Већа тужилаца Мирослав Бојић из Чачка. Пред посланицима је и одлука о престанку дужности неколико судија. Расправа о свим тачкама била је обједињена, због чега је негодовала опозиција.

Антрфиле : ПОШТАНСКЕ УСЛУГЕ

ПАРЛАМЕНТ је расправљао и о избору Савета Републичке агенције за поштанске услуге. Министарка за телекомуникације и информатичко друштво Јасна Матић рекла је да је реч о независном регулаторном телу које издаје лиценце и контролише тржиште поштанских услуга.

С. С. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси