Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нису примили једанаест плата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2009.

Извор: Блиц-Србија

Нису примили једанаест плата


СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА - Запослени у РТВ „Јасеница” у Смедеревској Паланци јуче су ступили у штрајк због 11 неисплаћених зарада и доприноса за пензијско и здравствено осигурање. Двадесет радника кажу да неажурност послодавца трпе од приватизације ове локалне медијске куће, у мају 2006. године. Из сличних разлога, директорка ове медијске куће Весна Вељовић поднела је оставку.

У најави штрајка, 10 дана раније, радници „Јасенице” захтевали су од директорке Весне Вељовић и већинског власника Милана Станичића да им се заостале зараде и доприноси хитно исплате. У саопштењу емитованом у вестима у 15 сати, запослени истичу да више не верују обећањима. Пре нешто мање од месец дана исплаћене су им зараде за новембар 2008. године, просечно око 19.000 динара.

- Имали смо контакте и са Агенцијом за приватизацију, где нам је речено да је већински власник добио рок у коме треба да испуни обавезе, а да за своја права морамо да се изборимо сами - каже спикерка Радија „Јасеница” Биљана Поповић.

Она наводи да радници нису хтели да туже фирму како је не би оптеретили блокадом рачуна и угрозили њен рад.

Током штрајка неће бити информативног програма и ауторских емисија, већ ће се на телевизији емитовати филмови, серије, музички спотови и рекламе, а на радију музика. Овакав минимум рада потписала је директорка Весна Вељовић, која је поднела оставку. Она је објаснила да су њени разлози слични штрајкачким захтевима, као и да од најаве штрајка није имала комуникацију са власником.

Узалудни су били покушаји да од Станичића добијемо одговоре о штрајкачким захтевима јер се није јављао на мобилни телефон, нити га је било у паланачкој општинској управи, где је члан Општинског већа, ни у канцеларији МЗ Кусадак, где је председник савета.

Р. Јевтовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси