Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Условна казна Синиши Вучинићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2009.

Извор: Данас

Условна казна Синиши Вучинићу


Трећи општински суд јуче је осудио Синишу Вучинића на шест месеци затвора, условно две године, због претњи председнику СДУ Жарку Кораћу и новинару Времена Милошу Васићу.

Судија Александар Степановић рекао је да је суд ценио што је Вучинић породичан човек и што је раније осуђиван само једном.

- А сада памет у главу и да се то не понови, јер ћете, ако поновите дело, ићи у затвор - рекао је судија Вучинићу.

Вучинић, који се представио као председник Иницијативног одбора Српског четничког покрета Републике Српске, послао је 27. јула писмо дневнику Глас Српске у којем је навео да ће покушати „свим снагама да помогне“ да Васић и Кораћ заврше као премијер Србије Зоран Ђинђић, убијен 12. марта 2003. године.

Вучинић је истог дана послао и телеграм Гласу Српске у којем је том листу изразио „саучешће због смрти Васића“. Вучинић је јуче рекао да није желео никога да увреди, нити да било коме прети и извинио се Кораћу и Васићу.

Милош Васић каже за Данас да је задовољан пресудом, „јер ће бар две године бити миран“ и да је проблем што се „ликови, као што је Синиша Вучинић, који су свима досадили још од почетка деведесетих, осећају толико удобно да прете смрћу људима“.

- Суд је очигледно сматрао да претња смрћу није бог зна шта. Ако је за исту ствар Дамир Докић добио дужу временску казну затвора због претњи смрћу амбасадорки Аустралије у Србији, у чему је разлика између наших грађана и страних дипломата?

Да ли су они више заштићени у Србији - упитао је Жарко Кораћ.

Антрфиле :

О владарима света, религији и филмовима


Вучинићев адвокат Илија Радуловић је у завршној речи, која је трајала је више од 40 минута, причао је о владарима света, религијама, америчким филмовима и серијама, бомбардовању Србије, Закону о информисању, митинзима СПО, чији је био високи функционер, парламенту, свом пореклу.

Он је навео да је Вучинић изрекао провокацију на вулгаран, ружан и непримерен начин, јер је био увређен Васићевим текстом, али да у томе нема елемената кривичног дела угрожавања сигурности.

И. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси