Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бомбашима се не може ограничити слобода
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2009.

Извор: Правда

Бомбашима се не може ограничити слобода


Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) јуче је осудила бацање бомбе на зграду телевизије Пинк и истакла да је тај чин „фактор ограничавања слободе јавног информисања и слободе изражавања".

„АНЕМ исказује пуну солидарност са Пинком и запосленима у тој медијској кући и захтева од надлежних да без одлагања спроведу детаљну истрагу, открију нападаче и изведу их пред лице правде", пише у саопштењу те асоцијације. АНЕМ је указао да, без обзира на мотиве напада, напад сам по себи ствара додатни осећај несигурности код медија и медијских посленика, „подобан да их омете" у обављању њиховог посла.

Уредница Пинка Тања Јордовић рекла је да се претпоставља да је бачена бомба епилог спора око паркинга, те да узрок није у уређивачког политици. Без обзира на мотиве тог дивљачког чина, бомба бачена на Пинк је наставак таласа насиља који је захватио Београд и бројних напада на медије, њихову опрему и новинаре претходних година", навео је АНЕМ.

АНЕМ је, у саопштењу које је потписао председник асоцијације Саша Мирковић, подсетио да ти напади нису разјашњени, нити су починиоци кажњени. Асоцијација је подсетила да нису откривени одговорни за раније бомбашке нападе, попут оног на новинара недељника Време, Дејана Анастасијевића 2007. године.

„Чињеница да напади на медије и новинаре, па чак и њихова убиства, остају неразјашњени по осам, десет и више година, као у случају Милана Пантића, Славка Ћурувије и Даде Вујасиновић, као и спорост правде кад починиоци ипак буду откривени, креирали су климу у којој нападачи на Пинк нису зазирали ни од камера на згради те медијске куће и у њеној непосредној близини", пише у саопштењу АНЕМа.

Антрфиле :

НС: Најхитније пронаћи починиоце


Нова Србија јуче је осудила бацање бомбе на зграду телевизије Пинк и затражила да надлежни органи у најхитнијем року пронађу починиоце и обезбеде сигурност свих грађана и институција, поштујући Устав и законе Србије.

„Инцидент мора бити расветљен до краја, јер је свако неоткривање починилаца потенцијални повод за други инцидент. Нажалост, и овај напад, као и низ других у последње време, показатељ је тешког стања у којем се Србија налази", пише у саопштењу НС - а.

На зграду Пинка у елитном београдском насељу Дедиње, у ноћи између суботе и недеље, двојица нападача бацила су бомбу са мотоцикла у покрету. Полиција је саопштила да у нападу није било повређених и да је причињена материјална штета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси