Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Урeђење јавног медијског простора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2009.

Извор: Дневник

Урeђење јавног медијског простора


Омладински центар "ЦК13" у Новом Саду од јуче је домаћин пројекта "Опен дизајн студио" истоимене организације који за циљ има да помогне у решавању проблема недостатка званичног јавног медијског простора, као и у креирању новог урбаног мобилијара главног града Војводине.

У сарадњи са Академијом уметности и Факултетом техничких наука из Новог Сада и Академијом визуелне уметности и дизајна из Братиславе, током ове недеље ће се реализовати радионица за студенте графичког дизајна и архитектуре, стручна предавања на тему пројекта, јавна презентација резултата радионице и предлози идејних пројеката за Градску управу Новог Сада.

Из организације "Опен дизајн студио" јављају да је идеја организовања пројекта је настала из потребе да се промени пракса по којој су простори за оглашавање препуштени искључиво тржишном моделу по принципу - ко има више финансијских средстава може неограничено да користи било које површине у граду. Паралелно са тим, долази до илегалног плакатирања, постављања огласа по фасадама, дрвећу, што резултира свеукупним визуелним загађењем града.

И. Б.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси