Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од 5. октобра промене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2009.

Извор: Данас

Од 5. октобра промене


Нови Сад - Срећан сам што могу да најавим да ће наша медијска кућа својим гледаоцима ускоро понудити нешто ново, модерно и урбаније, рекао је на конференцији за новинаре генерални директор РУВ - РТВ Блажо Поповић и додао како је свестан чињенице да ће у борби за нове гледаоце Радио-телевизија Војводине сасвим сигурно изгубити део свог до сада верног аудиторијума, али да је то неопходан ризик на који је ова кућа спремна.


Један од изазова са којим се нови менаџмент бори већ више од пола године јесу и нагомилани дугови, првенствено они који су последица нашег подстанарског статуса. Тако НИС-у на име закупа дугујемо око два милиона евра, док су укупна дуговања, међу којима је једно од већих потраживање СОКОЈ-а, близу четири милиона евра. Могу слободно да кажем да је менаџмент велики део тих обавеза довео у ред, те је стога сада коначно дошло време да се озбиљно посветимо креирању бољег и квалитетнијег програма како бисмо најкасније за годину дана успели да потпуно променимо свој идентитет.

О новим радијским и телевизијским програмским шемама говорили су главни и одговорни уредници Радован Балаћ и Љубиша Николин, који су најавили бројне нове и занимљивије емисије. Тако је у години у којој се обележава шест деценија постојања Радија најављен богатији контакт и забавни програм, а своје ће место у новој шеми поред осталих пронаћи емисије „Кувар“ и квиз „Погоди ко сам“.

- Оно што је свакако најважније јесте то што ћемо од понедељка, 5. октобра, поново вратити термин за централну информативну емисију „Новости“ у 15 сати како су то наши слушаоци и навикли, истакао је Балаћ.

- Већ сада могу са сигурношћу да тврдим да је комплетна уређивачка политика РТВ промењена - нагласио је Николин.

- Најважнији су нам регионално усмерење приликом избора тема, као и подизање професионалног нивоа свих емисија које се емитују на нашим програмима. Исто тако, пред нама је увођење бројних нових информативних програма, јер су благовремене и тачне вести оно што гледаоци од нас највише очекују.

У јесењој шеми своје ће место пронаћи дебатна емисија „О чему причамо“, као и оне посвећене потрошачима и кретањима на берзи, новине се могу очекивати и у склопу Забавног програма; од „Штикле папуче“, преко „Доколице“, па до емисије „Из нашег сокака“, која ће овог пута бити такмичарског карактера.

Извршни директор за координацију програма, производње и технике РТВ Драган Гузијан говорио је о предстојећем формирању телевизијске мреже дописништава, која ће обухватати студије у Вршцу, Сремској Митровици, Зрењанину, Панчеву, Суботици и Сомбору са централним деском радија и телевизије у Новом Саду.

Гордана Нонин

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси