Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ „Крајина“ на добошу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 09. 2009.

Извор: Блиц

РТВ „Крајина“ на добошу


Општински суд у Неготину пописао је имовину Радио-телевизији „Крајина“, јединој у том граду, због дуга према запосленима од скоро милион динара.

РТВ „Крајина“ је приватизована у новембру 2007. године, а радницима је последња плата исплаћена у марту ове године и то за новембар 2008. Новац од продаје пописане имовине намењен је исплати заосталих зарада осморо радника, који су „Крајину“ тужили суду.

Ово је епилог агоније у којој се већ месецима налазе запослени у некадашњој општинској радио-телевизији. Конзорцијум који заступа директор Дејан Грујић ову медијску кућу пазарио је за 138.000 динара, али, по свему судећи, није добро проценио могућности зараде, па је већ почетком ове године, предузеће запало у велике финансијске проблеме. Радницима је последњи пут плата исплаћена марта ове године и то за новембар 2008, а с обзиром на то да ни доприноси нису редовно уплаћивани, запослени су од јула и без здравственог осигурања. Осморо од двадесетак запослених априла ове године поднело је тужбу Општинском суду у Неготину којом од послодавца траже исплату заосталих плата.

 - Наша потраживања у нето износу достижу суму од 915.000 динара, а томе треба додати и још 60.000 на име судских такси. Сумњам да ће пописана имовина моћи да се прода за тај износ, али ова агонија, кад долазите на посао, а месецима не примате плату, кад је програм десеткован и емитује се са прекидима, а решења нема ни на помолу, мора да се прекине. Жалосно је што се на овакав начин распарчава имовина у коју је ова општина годинама улагала, а још жалосније што је уопште доспела у руке оних који ни у тренутку куповине нису имали реалну визију о томе како ће убудуће функционисати - каже новинар Јованка Станојевић. Радио-телевизију Крајина јула прошле године добровољно је напустило десеторо запослених. Већински власник акција предузећа „Крајина“ АД је др Петар Ракин из Београда.

Антрфиле :

Исплата наредних дана

Како је „Блицу“ потврдио Дејан Грујић, директор Радио-телевизије „Крајина“, запослени у овој медијској кући у наредних пар дана добиће заостале зараде тако да пописана имовина неће бити продата. - Након велике кризе, већ наредних дана исплатићемо сва дуговања запосленима, па ће ова једина радио-телевизија у Неготину моћи да настави са радом онако како смо то и планирали - поручио је Дејан Грујић.

Смиља Јурасовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси