Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио-телевизија Србије почела ХД емитовање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2009.

Извор: Политика

Радио-телевизија Србије почела ХД емитовање


Радио-телевизија Србије је почела експериментално емитовање програма у високој резолуцији (ХДТВ) чиме је постала прва телевизија у Србији која „шаље” слику у овом формату
.

Карактеристике ове телевизије су кристално јасна слика и одличан тон. Канал РТС ХД је доступан у дигиталном мултиплексу РТС-а који емитује посредством предајника Авала на 27 каналу УХФ где се емитује ДВБ-Т пакет који чине РТС 1, РТС 2, и РТС Дигитал. Први пренос на ХД каналу је била утакмица Србија – Француска.

За пријем сигнала потребна је класична УХФ собна или кровна антена и дигитални земаљски пријемник (или телевизор са уграђеним ДВБ-Т тјунером) који је способан да прима програме у високој резолуцији. За потпуни доживљај уместо стандардних телевизора пожељно је да гледаоци имају ЛЦД, плазма или ОЛЕД пријемнике који подржавају резолуцију 1080и. РТС за сада не планира редован програм у овом формату већ само повремено емитовање садржаја на ХД каналу.

В. Т.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси