Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смајловић: Казна за Артманову запрепашћујуће ниска
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2009.

Извор: Прес

Смајловић: Казна за Артманову запрепашћујуће ниска


Београд - Новчана казна од 7.000 евра на коју је у Хагу осуђена Флоренс Артман, бивша портпаролка Карле дел Понте, запрепашћујуће је ниска у односу на казне на које су осуђивани прави новинари, каже председница УНС-а Љиљана Смајловић.

- Судије су биле изузетно болећиво благонаклоне према госпођи Артман. Не разумем како је било могуће да она уопште добије третман новинара. Она је била службеница суда и сигурно је потписала уговор о поверљивости података. Она до њих није дошла истраживачким радом, као новинар, већ их је просто извадила из документације суда. Дакле, она је „дигла“, „мазнула“ папире које није смела и објавила их у својој књизи - каже Смајловићева.

Она наглашава да јој није јасно како је Артамановој као службеници ниског ранга уопште могао бити доступан поверљив материјал.

- Судије су њој биле далеко наклоњеније него, рецимо, хрватским новинарима који су истраживали шта је председник Хрватске Месић испричао истражитељима и какве је све документе предао Хагу.

Од свега је најапсурдније и најкомичније образложење судија да Артманова добија ниску новчану казну јер није зарадила много новца на књизи!

Подсећам да је Домагој Маргетић добио три месеца затвора и 10.000 евра, Јосип Јовић 20.000 евра, а Маркиша Ребић и Ивица Марјачић по 15.000 - каже председница УНС-а.

Она подсећа да је Артманова била веома пристрасна и непријатна према новинарима док је радила у тужилаштву, да је фаворизовала француске редакције, а српске новинаре сумњичила да раде за ДБ, и чак тражила да се замени новинарка Б92.

С. Војиновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси