Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четврти напад вандала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2009.

Извор: Глас јавности

Четврти напад вандала


- Радио Сто плус из Новог Пазара јуче је поднео кривичну пријаву полицији против непознатих особа које су тешко оштетила предајник тог радија на планини Голија
.

Предајници Радија Сто плус су у последњих пет година четири пута били мета напада вандала, а починиоци никада нису откривени. Сто плус је једини радио са регионалном дозволом на том подручју, а предајник на Голији преноси програм намењен слушаоцима околних градова.Због тог оштећења програм радија не може се чути у региону Санџака и сада је доступан само слушаоцима у Новом Пазару.

У извештају стручног сервиса који је прегледао предајник наводи се да је оштећење изазвано намерно. Предајник је оштећен почетком овог месеца, али је извештај о квару, који је показао да је у питању саботажа, добијен накнадно.

Предајник је смештен у објекту који осим Радија Сто плус користи још један електронски медиј из Новог Пазара. Директор и одговорни уредник тог радија Исхак Слезовић рекао је да је мета тог напада био само Сто плус.

- То је друга хаварија на истом предајнику у последња три месеца. Претходни квар, јула ове године, нисмо пријавили полицији, јер смо сматрали да је реч о струјном удару из нисконапонске мреже - рекао је он.

Антрфиле :

Преживели и „Молотовљев коктел"


“Радио Сто плус" је део компаније „Бета Прес“, оснивача новинске агенције Бета. Покренут је 2003. године уз подршку владе Француске. Сто плус је једини радио са информативним програмом у Новом Пазару.

Два крупна квара на Голији претходно су изазвана физичким кидањем каблова на антенском стубу. На други предајник тог радија, за подручје Новог Пазара, пре две године је бачен „Молотовљев коктел“, који није нанео теже последице по емисиону опрему.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси