Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Ибарске новости" престале да излазе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2009.

Извор: Блиц

"Ибарске новости" престале да излазе


После скоро шест деценија излажења, најстарији краљевачки недељник „Ибарске новости“ ове седмице није штампан, јер је жиро рачун медијске куће која по овим новинама носи име блокиран. Дуг који је премашио 45 милиона динара, да ствар буде гора, за неколико дана „Ибарске новости“ готово сигурно уводи у стечај и гашење и радио и регионалне телевизије, јер Акцијски фонд није нашао купца, док све што медији зараде од реклама пуна три месеца одлази повериоцима који држе рачун фирме у блокади.

- Стечај је могућа и бојим се реална опција и то врло брзо, јер се за куповину „Ибарских новости“ нико није интересовао - каже Зоран Кнежевић, заступник Акцијског фонда, потврђујући да до даљег новине неће бити штампане.

Да ће са екрана нестати препознатљива силуета краљевачког „Милутина“ показују и потези актуелног руководства „Ибарских“ који убрзано раскидају уговоре са агенцијама за заједничке пројекте, док се програм свео на репризе, а главна информативна емисија „Данас“, која је била заштитни знак ТВ Краљево, на ишчитавање ретких факсова који стигну у редакцију.

- Тужно је гледати како умире једна лепа прича коју сам са многим добрим људима стварао две деценије. Могао сам да одем у оквиру социјалног програма, али сам одлучио да останем, јер једноставно волим ову кућу - каже Александар Милић, један од најпопуларнијих радио и ТВ водитеља у Краљеву.Исто говори и његов колега са друге стране камере Бојан Анђелковић.- Не могу да верујем како су нас брзо и лако пустили низ воду. Са камером на рамену сам провео више од деценије и тераћу до краја док се сигнал не угаси. Најбоље године сам оставио у овој кући сликајући најгоре. Остаћу зато до краја - каже Анђелковић.

После спровођења социјалног програма у кући је иначе остало 38 запослених, од чега су нешто мање од половине новинари. Покушај да се сви обједине у једној редакцији није успео, јер кућа једноставно не може да функционише због сталних блокада у којима је скоро 90 дана, па не може да се намакне ни 60.000 динара колико треба за штампање једног броја новина. „Ибарске новости“ не располажу некретнинама, па ће у стечајну масу ући само раубована опрема која сигурно неће моћи да покрије дуг од пола милиона евра.

Србо Трифуновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси