Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Три станице на југу Србије нелегално емитују програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2009.

Извор: Блиц-Србија

Три станице на југу Србије нелегално емитују програм


БУЈАНОВАЦ - Телевизија Прешево, Радио Бујановац и Радио „Спектри“ емитују програм иако немају дозволу Републичке радиодифузне агенције за рад. Власник РТВ „Спектри“ из Бујановца Неџат Бехљуљи потврдио је да је „самовољно и нелегално почео да емитује радио програм у знак протеста што се на југу Србије не поштују закони у области радиодифузије. Бехљуљија је, као је рекао, на такву одлуку навело то што ТВ Прешево, иако је недавно запечаћена, поново емитује програм.

„Узалудно је у општинама Прешево и Бујановац поштовати закон и одлуке РРА и Ратела када је реч о емитовању програма електронских медија“, рекао је Бехљуљи. Према његовим речима, такво стање је последица „политичког поткусуривања“ народног посланика Ризе Халимија и шефа Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милана Марковића, који је и министар са државну управу и локалну самоуправу. „Када му устреба, Халими запрети министру Марковићу да неће да поштује споразум о укључењу Албанаца у државно Координационо тело.

В. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси