Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучинић приведен због претњи смрћу Васићу и Кораћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2009.

Извор: Блиц

Вучинић приведен због претњи смрћу Васићу и Кораћу


Синиши Вучинићу, самозваном војвода и следбенику Слободана Милошевића, јуче је по захтеву Трећег општинског тужилаштва одређен притвор.

Против њега се спроводи истрага, јер је претио смрћу новинару Милошу Васићу и посланику Жарку Кораћу, лидеру СДУ. Тужилштво је затражило притвор за Вучинића позивајући се на одредбу закона да постоји опасност да изречену претњу новинарру и посланику од 28. јула спроведе у дело.

После саслушања Вучинића истражни судија ће одлучивари о захтеву тужилштва за спровођењем истраге и одређивањм притвора.Шеф трећег општинског тужилаштва Гордана Чолић каже за „Блиц“ да ће по добијању предмета од истржног судије одлучити о даљим корацима.

- Он се терети за кривично дело угрожавње сигурности, зашта је запрећена казна затвора до три године. Основано се сумња да је претња према више особа јавно изречена изазвала узнемирење јавности – каже тужитељка Чолић.

В. З. Цвијић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси