Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Све је спремно за 28. Радио дане РАБ СРБИЈА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2024.

Извор: РАБ СРБИЈА

Све је спремно за 28. Радио дане РАБ СРБИЈА

28. Радио дане РАБ СРБИЈА отвориће министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и председница РАБ-а Маја Раковиц.

Удружења радио станица РАБ СРБИЈА организује Јесење Радио дане, у хотелу ,,Мона Плаза" на Златибору, од 27. до 29. октобра, када ће окупити велики број колега из земље и иностранства.

На једном месту наћи ће се власници и директори радио-станица из Србије, Мађарске, Велике Британије, Словеније, Хрватске, Северне Македоније и Републике Српске, као и уредници, водитељи, дизајнери звука и радијски маркетинг стручњаци, као и гости из других медијских удружења и телевизија.

Радио дане ће свечано отворити министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и председница РАБ СРБИЈА Маја Раковиц.

На овом јединственом скупу радијских професионалаца у нашој земљи биће организовани панели и стручна предавања.

Тема првог панела је веома актуална -вештачка интелигенција. Панел носи назив ,,АИ – нови савезник радија“,  а панелисти ће бити: Иван Зељковић (радијски и ТВ водитељ), Владимир Лелићанин (HAL8 и SAE Институт), Дамир Бучевић (медијски стручњак), Томислав Јакобовић (консултант Brand Media Consulting), Горанка Једнак Максимовић (РДЕ). Модератор ће бити Ференц Берчек.

За комерцијалне радио-станице увека важна и актуелна тема је маркетинг и оглашавање, па ће то бити и тема другог панела ,,Победник у оглашавању на локалу је радио вол. 2“. Модератор ће бити Никола Ковачевић (Naxi радио, Београд), а панелисти: Милан Меденица (Lux Naxi радио, Смедерево), Бојан Сулавер (Падрино радио, Требиње), Јовица Батански (Naxi Ami радио, Кикинда), Владимир Вучинић (Радио Сигнал, Нови Сад) и Ференц Берчек (Naxi Active радио, Бечеј, Фоx радио, Сента).

Када је реч о предавачима, из Велике Британије на Радио-дане у Србију, долази Lawrence Galkoff који ће говорити о сјајном Radioplayer-у, а Матеј Прапотник (Радио Словенија) ће пренети искуства из Словеније са овом платформом.

Дугогодишња новинарка и уредница Тања Јордовић одржаће предавање ,,Новинарство од професионализма до комерцијализације – Без сензационализма“.

,,Улога радија у подизању свести о медијској писмености код деце и младих“ назив је предавања које ће одржати Милан Тодоровић и Јелена Коло Јовановић из РЕМ-а.

Како бити успешан у комуникацији са пословним партнерима, привредницима, запосленима, колегама на послу, људима од утицаја, јавним личностима, па и слушаоцима откриће нам проф. др Предраг Вујовић (П.Р.А. агенција).  

Прве вечери госте и учеснике забављаће Наташа Михајловић (чланица групе The Frajle), Милан Бујаковић и Sahazam Band, а друго вече ће наступити Tropico Band и Shazam Band.

28. Радио дани традиционално ће бити завршени радно - Скупштином РАБ СРБИЈА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси