Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Делимо забринутост са новинарима из Врања због непозивања новинара на догађаје од јавног значаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 10. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Делимо забринутост са новинарима из Врања због непозивања новинара на догађаје од јавног значаја

Удружење новинара Србије (УНС) дели забринутост са колегама из Врања због тога што је додела специјализација врањским лекарима протекла без знања многих новинара из тог града.

Уредник портала Инфо Врањске Михајло Стојковић, уредник портала ВОМ Иван Младеновић, слободни новинар Радоман Ирић, дописница Вечерњих новости Јелена Стојковић, дописница Блица, Информера и Телеграфа Слађана Тасић, новинар Слободне речи Душан Пешић и дописник портала Југпрес Славомир Костић сматрају да је овакав однос директора Здравственог центра у Врању, лекара специјалисте Саше Ђорђевића, дискриминаторан.

Ови новинари наводе да је Ђорђевић на догађај, по личном нахођењу, позвао само поједине новинаре и медије, и на тај начин већини медија који су регистровани по закону Републике Србије ускратио право на информисање.

„Сматрамо да је оваквим поступком, директор Ђорђевић је директно угрозио слободу изражавања и право јавности да буде информисана о раду здравствене установе од изузетног значаја не само за грађане Врања, већ за читав Пчињски округ“, додају новинари у саопштењу. 

Ђорђевић за УНС каже да план није био да се представници било које медијске куће позову на догађај, већ да се вест објави на званичној веб страници Здравственог центра у Врању, а медијима проследи саопштење тим поводом.

„Нисмо ни планирали да зовемо медије већ смо желели да у јавност изађемо са саопштењем да је Министарство здравља доделио специјализације лекарима. Како је дошло до медија ја не знам. Прво су ме контактирали из Телевизије Врање, а затим и из друге телевизије које су чуле од њих. Не знам како су сазнали за тај догађај“, додао је.

УНС очекује од руководилаца јавних служби да у случајевима саопштавања информација од јавног значаја имају једнак однос према свим медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси