Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Председник Србије позвао менаџмент Радио-телевизије Србије да трајно реши статус дугогодишњих хонорарних сарадника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2024.

Извор: СИНОС

Председник Србије позвао менаџмент Радио-телевизије Србије да трајно реши статус дугогодишњих хонорарних сарадника

Председник Србије, Александар Вучић гостујући вечерас на Радио-телевизији Србије, затражио је да се реши прекарни (несигуран) статус радника у тој јавној медијској установи, што је сагласно акцији нашег синдиката.

На иницијативу Синдиката новинара и медијских радника Србије (СИНОС), уз подршку Међународне федерацје новинара (ИФЈ), Министарства информисања и телекомуникација Републике Србије и истоветног приоритетног опрдељења генералног директора у Радио-телевизији Војводине, од децембра прошле године у стални радни однос је примљено више од 50 колега који су годинама, неки и деценијама, радили са несигурним уговорима.

СИНОС је у сарадњи са хонорарним сарадницима  такву акцију покренуо у фебруару ове године и  у РТС-у, коју је потписима подржало скоро 1.000 новинара и медијских радника, али менаџмент се и даље не оглашава.

Преносимо изјаву председника Србије:

Овим камерманима дајте коначно уговоре после 10-11 година. Људи немају уговоре, нека се реши то. Ионако дајемо огромне паре вама (РТС-у), преко 110 милиона евра вам дајемо сваке године. Дајте тим људима да могу да живе нормално, и завршите то већ једанпут.

 

Председник СИНОС,

Синиша Оташевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси