Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбачене кривичне пријаве против Верана Матића у Врању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2024.

Извор: Бета, Данас

Одбачене кривичне пријаве против Верана Матића у Врању

Основно јавно тужилаштво у Врању је одбацило кривичне пријаве које је Дејан Николић поднео против Верана Матића, председника Управног одбора Асоцијације независних електронских медија и члана Сталне радне групе за безбедност новинара, због кривичног дела ометање правде, саопштила је Асоцијација независних електронских медија.

У саопштењу су подсетили да вишеструко осуђивани за различита кривична дела, Николић с надимком „Kантар“, издржава казну од 18 месеци затвора због претњи власници и запосленој у ОK радију у Врању.

Претходно је издржао казну од 14 месеци затвора због насилничког понашања према запосленима те радио станице, а пре неколико недеља је првостепено је осуђен на годину дана затвора због претњи бившој партнерки.



У току су судски процеси због претње начелнику Полицијске управе у Врању и стражару у Централном затвору у Београду.

Он је у кривичној пријави оптужио Верана Матића да је утицао да га суд казни са 18 месеци затвора, а и да је у сарадњи са управом Kазнено-поправног завода у Нишу организовао киднаповање Николића из санинтетског возила које га је превозило у специјалну болницу за лечење плућа „Озрен“ у Сокобањи, што је представио као „неформални покушај убиства“.

„Ова кривична пријава је јасна порука Верану Матићу да престане да извештава о кривичним делима и судским процесима који се воде против Дејана Николића – ‘Kантара’, као и о још увек зазиданом ОK радију“, наведено је у саопштењу.

Пре више од две године, кладионице „Kолосеум“, тада у његовом власништву, изградиле су бесправни објекат којим је зазидан део просторија радија, а тај зид још није срушен и поред решења градске инспекције из јуна 2022. године, и представља трајну претњу егзистенцији ОK радија.

Тужилаштво и суд су за то време подигли оптужнице и у два случаја донели пресуде и казне затвора, а градска управа није успела да реализује рушење зида, од којег је све почело.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси