Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уредник портала „Славија инфо“: БИА ме је киднаповала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2024.

Аутор: Угљеша Бокић Извор: Данас

Уредник портала „Славија инфо“: БИА ме је киднаповала

Према тврдњама главног и одговорног уредника Јутјуб портала „Славија инфо“ Љубомира Стефановића он је, у прошли петак 11. октобра, практично отет од стране припадника БИА.

Kако је за Данас рекао Стефановић, тог јутра ништа није наговештавало да ће завршити у БИА. Он је у 07.40 часова својим возилом кренуо ка студију, где је имао заказан интервју са политичким аналитичарем Драгомиром Анђелковићем, а након тога са чланом странке Србија Центар-СРЦЕ Петром Пошковићем. Стефановић каже да је одмах приметио неке људе за које је посумњао да су припадници БИА, јер тврди да је већ годинама на „мерама“ Агенције.

„Kада сам кренуо својим колима, Улицом Милована Шарановића код броја 5, један аутомобил ми је препречио пут тако што се испаркирао са паркинга и стао, док ми је иза пришао светлоплави комби и из њега је изашло бар шесторица мушкараца. Један од њих је пришао мом ауту и покушао да отвори врата, али пошто је ауто био закључан, куцнуо је по прозору, показао легитимацију БИА и рекао ми је да изађем напоље“, почиње своју причу Љубомир Стефановић.

Он даље наводи да је послушао тог човека, а када је изашао, припадници БИА су му рекли да мора да пође са њима.

„Нисам желео да се опирем и послушао сам их. Нису ми рекли због чега ме приводе, већ су ме ставили у комби, а један од њих је сео у мој аутомобил и тако смо кренули“, каже Стефановић.

Уредник „Славија инфо“ напомиње да је читаву ову филмску акцију све време снимало бар шест агената БИА.

„Док смо седели у комбију, нико ми није рекао где ме воде, и у тим тренуцима сам мислио да ћу бити ликвидиран, јер знам да су припадници клана Вељка Беливука на сличан начин отимали људе тако што су имали полицијске значке и представљали се као полиција или БИА. Морам да признам да ми је лакнуло када сам видео да ме воде у полицијску станицу на Вождовцу где имају своје просторије“, наводи Љубомир.

Према речима нашег саговорника, он је одведен на спрат полицијске станице на Вождовцу и смештен у једну канцеларију са десне стране ходника. Ту му је речено да сачека, како би дошле неке друге њихове колеге. Одузет му је телефон и кључеви од кола.

„Kада су ме увели у ту канцеларију прво што сам приметио је да на зиду држе слике Kрцуна, Тита и председника Србије Александра Вучића. Kада сам их питао због чега сам ухапшен речено ми је да то није хапшење. Нису ми дозволили да се јавим телефоном Анђелковићу како бих му објаснио зашто ме нема. Такође ми нису дозволили да позовем адвоката“, каже Стефановић.

Љубомир Стефановић објашњава да он није саслушаван због неког кривичног дела, нити је то уопште личило на саслушање, већ на класично застрашивање и претње.

„Рекли су ми да ћу за ово вређање председника у својим емисијама добити пет година робије. Ја сам им одговорио да могу слободно да ми пишу кривичну пријаву, али да ми наведу тачно емисију и минут у њој када сам то изговорио. Нису ми ништа објаснили. Kада су видели да се не плашим те претње рекли су ми да сам себичан и да имам сина на кога не мислим. Тада сам и ја побеснео и рекао сам им да јесам себичан“, наводи Стефановић.

Он даље наводи да су припадници БИА, након што су видели да не пристаје на оно што му траже, а то је да у својим емисијама престане јавно да критикује Александра Вучића, почели да му прете намештањем афере.

„Да ли знаш да можемо да доведемо трансвестита на Пинк да каже како си имао односе са њим“, рекли су припадници БИА Стефановићу према његовим речима.

Он каже да није желео да попусти и да им је рекао да могу да доведу кога хоће. Након тога, каже Стефановић, рекли су му да је слободан, али да никоме не говори да је био приведен од стране БИА.

„Ја сам им одговорио да то не долази у обзир и да ћу све јавно и детаљно да испричам“, каже саговорник Данаса.

Он напомиње да није добио никакав папир по пуштању из станице. Није добио позив, није му узета изјава на записник. Не постоји ниједан траг да је био у полицијској станици на Вождовцу. Уколико је тачно све ово што наводи Стефановић, његово привођење представља тешко кривично дело.

Љубомир Стојановић напомиње да уколико му се било шта догоди, за то ће бити одговорна БИА и ова власт.

„Уколико завршим као Владимир Цвијан, ако ми пронађу дрогу, било шта, директно ћу сматрати одговорним БИА и ову власт. Мој ауто и телефон су били код њих скоро четири сата док сам био код њих, ја не могу да знам шта су они радили са мојим колима и телефоном док су били код њих, а знам да су склони свему“, каже Стефановић.

Он наводи да је већ пет година на „мерама“ и да је навикао да га прате, прислушкују и задржавају на граници сваки пут када улази и излази из земље.

„Сваки пут када излазим и улазим из земље задржавају ме по неколико сати, прегледају ми кола, пртљаг, претресају ме. Небитно да ли идем на одмор, да ли идем послом, да ли ми је дете у колима увек је исто. Ја сам на тим задржавањима на граници провео скоро 200 сати, а најжалије ми је што је то више пута са мојим дететом. Мој син има десет година, а последњих пет му на граници претресају пртљаг. Био сам и више пута у БИА на информативном разговору, али никада овако, већ су ми уредно узимали изјаву и све је изгледало формално. Ово сада је била класична отмица. Мене је БИА практично киднаповала прошлог петка, каже Стефановић.

Редакција Данаса је имала увид у потврде које је Љубомир Стефановић извадио у суду и МУП-у, у којима пише да се против њега не води никаква истрага, као и да до сада није правоснажно осуђиван.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси