Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Kоалиција новинарских и медијских асоцијација позива колегинице и колеге на радионице поводом израде докумената у области саморегулације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2024.

Извор: Kоалиција новинарских и медијских асоцијација

Kоалиција новинарских и медијских асоцијација позива колегинице и колеге на радионице поводом израде докумената у области саморегулације

Поштоване колегинице и колеге,

Kоалиција новинарских и медијских асоцијација израдила је предлог сета интерних аката намењених пре свега чланицама наших удружења, али и другим заинтересованим медијима у Србији.

У оквиру процеса израде докумената организоваћемо пет радионица/саветовања на којима ћемо презентовати акте и саслушати ваше идеје, предлоге и замерке. Заједно можемо да радимо на томе да документа прилагодимо специфичностима ваших медија.

Позивамо вас да се, у складу са тим где се налази седиште вашег медија, пријавите за учешће на некој од следећих радионица/саветовања:

Ниш, 25. октобра
Нови Пазар, 31. октобра
Kрагујевац, 1. новембра
Нови Сад, 8. новембра
Београд, 15. новембра

Прецизније информације о месту и времену одржавања скупова доставићемо по пријави, али у овом тренутку имајте у виду да ће они бити одржани током дана, у трајању од два сата.

За учеснике који долазе изван градова у којим се одржавају скупови, предвиђено је покривање путних трошкова.

У прилогу вам достављамо радну верзију интерних аката, што је део процеса спровођења Медијске стратегије у области саморегулације. Израду докумената реализује Асоцијација онлајн медија (АОМ).

Документи представљају добровољни оквир за највише професионалне стандарде, односно гаранцију за етичко извештавање у складу са јавним интересом. Усклађени су са  Kодексом новинара Србије и другим актима Савета за штампу, као и са међународним стандардима професије, слободе изражавања и поштовања људских права.

Треба истаћи да многе стране фондације и организације као један од критеријума или чак услова за доделу средстава наводе постојање интерних докумената који прецизније одређују унутрашње етичко функционисање медија-апликаната.

На радионици/саветовању биће речи и како испунити одређене апликационе формуларе који су директно везани за интерне акте.

У жељи да документи буду што бољи и што више прилагођени медијској сцени Србије и специфичности појединих медија, охрабрујемо вас да и пре радионица пошаљете ваше коментаре, сугестије и примедбе у циљу унапређења сета интерних аката – на мејлinfo@aom.rs.

На мејл info@aom.rs пријавите и ваше учешће на радионици/саветовању најкасније пет дана пре одржавања скупа за који сте заинтересовани.


Срдачно,
Kоалиција новинарских и медијских асоцијација

Независно удружење новинара Србије
Независно друштво новинара Војводине
Асоцијација медија
Асоцијација онлајн медија
Славко Ћурувија фондација
Локал Прес

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси