Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политика АД продаје свој удео у компанији Политика новине и магазини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2024.

Извор: Бета

Политика АД продаје свој удео у компанији Политика новине и магазини

Акционарско друштво "Политика", у већинском власништву државе, односно државних предузећа, понудило је на продају свој удео у компанији која издаје дневни лист "Политика" и друга издања.

Акционарско друштво за новинско-издавачку и графичку делатност "Политика" понудило је на продају удео од 50 одсто у капиталу привредног друштва "Политика новине и магазини", пренела је Радио-телевизија Србије.

У огласу "Политике АД" се наводи да је процењена вредност 100 одсто капитала компаније "Политика новине и магазини" 2,2 милијарде динара, а процењена вредност удела од 50 одсто 1,1 милијарда динара и да достављене понуде не смеју бити мање од 50 одсто процењене вредности.

РТС наводи да је држава Србија директни акционар са 18,5 одсто удела у компанији, али контролише 85 одсто преко државних институција и јавних предузећа као што су Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (29,4 одсто), Акционарски фонд који послује у оквиру Министарства финансија (10 одсто) и

Републички фонд за здравствено осигурање (10 одсто). Преосталих 15 одсто је у власништву НЛБ банке (1,2 одсто), АИK банке (0,8 одсто) и више од 6.400 појединаца који сваки поседују мање од 0,7 одсто.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси