Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тамара Скрозза лауреаткиња награде „Душан Богавац“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2024.

Аутор: НУНС Извор: НУНС

Тамара Скрозза лауреаткиња награде „Душан Богавац“

Жири новинарске награде за етику и храброст „Душан Богавац“, коју додељују Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Фондација „Душан Богавац“, одлучио је да овогодишња лауреаткиња буде Тамара Скрозза, новинарка новинске агенције ФоНет.

Тамара Скрозза скоро три деценије својим бескомпромисним, часним и професионалним радом брани основне постулате новинарства, од почетака у Радио Индексу, преко дводеценијског писања за недељник Време, до ангажовања у Цензоловки, а потом и ФоНету. Томе сведоче и бројне награде које је до сада заслужила за своје текстове, али и исказану храброст и достојанство у одбрани професионалних и грађанских вредности.

Жири посебно истиче њен огромни допринос утемељењу и раду Савета за штампу и дугогодишњу принципијелну борбу за поштовање норми Кодекса новинара Србије.

Ове године у ужем избору за награду “Душан Богавац” били су и Бојана Јовановић, новинарка КРИК-а, Радмило Марковић (БИРН), Владимир Костић (ЦИНС) и Александар Ђорђевић (БИРН).

У раду жирија учествовали су претходни добитници награде Снежана Чонградин и Саша Драгојло, те Бранка Богавац и Филип Младеновић у име Фондације „Душан Богавац“, и Жељко Бодрожић, председник НУНС-а.

Фондација „Душан Богавац“ основана је 1991. године у знак сећања на честитог и храброг новинара Душана Богавца (1931 – 1990), који се крајем осамдесетих година прошлог века отворено залагао за демократију и слободу изражавања и основао Фонд солидарности угроженим новинарима. Награда за етику и храброст „Душан Богавац“ додељује се од 1991. године, а од 1994. године уз Фондацију суоснивач награде је и НУНС.

Свечана додела новинарске награде „Душан Богавац“ за етику и храброст биће одржана у четвртак, 24. октобра 2024. године, од 13 сати, у београдском Медија центру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси