Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МИТ: Одржан састанак са представницима Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2024.

Аутор: МИТ/УНС Извор: МИТ/УНС

МИТ: Одржан састанак са представницима Савета за штампу

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић састао се јуче у Београду са председником Управног одбора Савета за штампу Живојином Ракочевићем. Састанку су присуствовале и заменица председника УО Савета за штампу Марија Обреновић, као и генерална секретарка овог саморегулаторног тела Гордана Новаковић.

Од представника Министарства информисања и телекомуникација, састанку су присуствовали државни секретар за информисање Милош Гарић, као и начелник у сектору за информисање Дејан Стојановић.

 

Присутни су се сагласили да је неопходно наставити и унапредити комуникацију Министарства и Савета за штампу, а све у циљу додатног унапређења области јавног информисања.

Током састанка било је речи и о механизмима за подстицање одговорног и професионалног новинарства, као и о начинима за свеукупно повећање квалитета медијског садржаја у штампаним медијима.

Посебно је истакнута важност промовисања и неговања етичког новинарства, те уздржавање од кршења новинарског и етичког кодекса приликом извештавања у медијима, а све у циљу стварања што погодније климе за даљи развој области јавног информисања.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

11.09.

2024.

anonymous [нерегистровани] у 14:16

А о парама ни речи

Баш ме интересује да ли су разговарали о томе како да побољшају материјални положај, посебно, локалних медија који су на издисају после овогдишњих неразумно малих износа на конкурсима у већини општина у Србији. Или то није важно питање за Савет за штампу?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси