Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Огласио се адвокат осуђених активиста: Поступак чисто политички мотивисан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2024.

Извор: Данас

Огласио се адвокат осуђених активиста: Поступак чисто политички мотивисан

Иван Бјелић, Јевђеније-Јулиујан Димитријевић и Никола Ристић осуђени су на затворске казне због прекршаја из члана 8 став 1 у вези става 2 Закона о јавном реду и миру, саопштио је данас адвокат ових активиста Александар Петровић.

Тројица младића оптужени су за дрско и безобзирно понашање, које се огледа у томе што су Димитријевић и Ристић викали, док је Бјелић махао сендвичем, испред новинарке Информера.

„Суд је искористио законску могућност из члана 308 Закона о прекршајима да изврши казне пре правноснажности пресуде, те је поступак спроведен експресно, при чему су одбијени сви доказни предлози одбране. Бјелић је осуђен на 40 дана затвора, а Димитријевић и Ристић на по 30 дана, које ће одслужити у казнено-поправном заводу Падинска Скела“, изјавио је aдвокат Петровић.

Петровић је оценио да је овај поступак био политички мотивисан.

„Сматрамо да није било нужно да се спроводи скраћени поступак и да је било услова да момци буду процесуирани у редовном поступку,” изјавио је Петровић, додајући да ће одбрана сутра поднети жалбу.

Према његовим речима, првостепени суд има рок од 24 часа да списе достави другостепеном суду, који потом у року од 48 сати доноси одлуку по жалби.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси