Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лист “Јединство” захтева да се казни нападач на Радомировићеву и Влашковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2024.

Аутор: Ким радио Извор: Ким радио

Лист “Јединство” захтева да се казни нападач на Радомировићеву и Влашковића

“Најоштрије осуђујемо гнусни чин напада на новинара Јединства Зорана Влашковића и новинарку Политике Биљану Радомировић , који су били на професионалном задатку код главног моста између јужне и северне Kосовске Митровице и захтевамо да се казни починитељ”, наведено је у саопштењу листа “Јединство”.

Нагласили су да напад на врсне новинаре Радомировићеву и Влашковића, који су обављали свој новинарски задатак, је показатељ да нико од Срба није безбедан на Kосову.

“За нас из Јединства је посебно болно место напада, надомак наше бивше редакције, одакле су нас Албанци избацили пре месец дана и то по други пут“, додаје се.

Захтевају од представника међународне заједнице и од свих међународних организација која се баве слободом медија, новинарским слободама и људским правима да реагују и осуде напад на новинаре Радомировићеву и Влашковића.

“Од KФОР-а захтевамо да осигура безбедност како би српски новинари на Kосову и Метохији могли професионално и слободно обављати свој посао”, закључује се у саопштењу достављеном медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси