Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драгану Ј. Вучићевићу упућен налог за издржавање затворске казне због вређања новинарке Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2024.

Извор: Nova.rs

Драгану Ј. Вучићевићу упућен налог за издржавање затворске казне због вређања новинарке Н1

Главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић ићи ће у затвор због вређања новинарке Н1 Жаклине Таталовић. На издржавање затворске казне треба да се јави 22. јула у Окружни затвор у Београду.

Још у септембру 2021. године Драган Ј. Вучићевић проглашен је кривим због кривичног дела увреде у продуженом трајању, преноси nova.rs.

Због вређања Жаклине Таталовић кажњен је новчано са 200 хиљада динара које је био дужан да уплати у српски буџет. Међутим, то се није догодило.

Пресуда Вучићевићу дуже од годину дана стајала је у фиоци судије Првог основног суда Драгише Кесара. После низа реакција адвоката тужиље Срђана Дугоњића и Драгана Маравића, прошле недеље огласила се управа Првог основног суда, пише nova.rs.

Утврђено је да су притужбе адвоката основане и “да судија Кесар неоправдано одуговлачи поступак и гура кривичну казну у застарелост” која би наступила 3. марта 2024. Тражено је и изјашњење судије Кесара, који је одмах након тога, ипак, доставио све списе кривичном већу. Кривично веће одлучило је да преиначи пресуду, преноси Nova.rs.

Према најновијим информацијама, које је на друштвеној мрежи X објавила новинарка Жаклина Таталовић, Вучићевић на издржавање затворске казне треба да се јави 22. јула.

Подсећамо да је Драган Вучићевић отишао у затвор на основу друге пресуде, коју такође није платио, због увреда на рачун новинара и уредника Југослава Ћосића.

Након једне ноћи ипак излази из Централног затвора, а казну му је како је рекао тада, платила супруга.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси