Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  WMG: Неистините тврдње у тексту Међународног прес института (ИПИ)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2024.

Извор: Wireless media group

WMG: Неистините тврдње у тексту Међународног прес института (ИПИ)

Данас су Н1, Нова С и Direktno.rs пренели текст под насловом “Чврста веза Игора Жежеља и Телекома – како држава утиче на власништво медија у Србији”, који је изворно објавио ИПИ (International Press Institute).

Текст обилује великом количином неистина које су вешто упаковане са јавно доступним информацијама, а у намери да такав спин нанесе штету компанији WMGи њеном власнику.

Имамо необориве доказе да иза овог текста стоји невладина организација БФМИ (Balkan Free Media Initiative), коју воде запослени у UNITED GROUP, а текст је писао Jan-Peter Westad доскоро запослени у HIGHGATE.LTD (лобистичка агенција UNITED GROUP).

У току је интегрисано истраживање које смо покренули пре више од 20 дана о БФМИ и њиховој повезаности и директном раду искључиво у интересу UNITED GROUP, о чему смо већ обавестили медијске асоцијације и дипломатске мисије у Србији и иностранству.

Поред истраживања у вези са овим случајем, постављена су питања* сајту ИПИ како бисмо им пружили прилику да објасне овакво увезано деловање са UNITED GROUP. Оставили смо им колегијално довољно времена до понедељка у 12 сати. Након достављених одговора и завршетка истраживања, обратићемо се јавности и надлежним институцијама и организацијама.

*Питања која смо послали сајту ИПИ:

1. Зашто сте у тексту o WMG, који сте објавили на вашем порталу, променили име аутора текста и уместо Jan Peter Westada као аутора навели БФМИ?

2. Да ли је аутор текста повезан са БФМИ и на који начин?

3. Какав је ваш однос са БФМИ?

4. Да ли је став аутора текста и став британске владе с обзиром на то да је аутор текста Jan Peter Westad од скоро запослен у британској влади?

5. Какве формалне и неформалне односе ваш Институт има са консултантском кућом "Хајгејт"?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси