Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ћирић на конференцији „Појас и пут“: Сарадња са међународним организацијама важна за јачање солидарности и промоцију српског новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 10. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Ћирић на конференцији „Појас и пут“: Сарадња са међународним организацијама важна за јачање солидарности и промоцију српског новинарства

Потпредседник Удружења новинара Србије (УНС) Слободан Ћирић рекао је на форуму „Појас и пут“ да су Декларација новинарских организација и Иницијатива Пекиншког међународног медијског форума добра основа за сарадњу новинарских организација, посебно када је реч о заједничким обукама и семинарима који су намењени младим новинарима.

„Посебно подржавамо идеју о регионалним и међународним семинарима и разменама који би представницима новинарских организација и младим талентима пружили више могућности за усавршавање“, рекао је он.

С обзиром на то да је едукација једна од главних мисија УНС-а, истакао је да се нада сарадњи у са међународним организацијама које учествују у иницијативи која би подразумевала организовање заједничке школе веб новинарства, школе фотографије, као и реализацију пројеката о историји новинарства у партнерским земљама.

Додао је да је УНС отворен за сваки вид сарадње који би допринео остваривању основних циљева удружења, а то су промоција српског новинарства, заштита слободног мишљења и изражавања, заштита новинара и интереса професије, јачање новинарске солидарности и помоћ колегама које се суочавају са претњама, притисцима и нападима.

Ћирић је колегама представио делатности УНС-а као једног од најстаријих европских новинарских удружења, говорећи о актуелним пројектима, сајту, билтену и Прес центру УНС-а.

Иначе, на форуму „Појас и пут“ учествовало је скоро 70 представника новинарских организација из 37 земаља Европе, Азије, Африке, Аустралије, Јужне и централне Америке,

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси