Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС позива колеге да донирају средства новинарима из Турске и Сирије који су угрожени земљотресима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 03. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС позива колеге да донирају средства новинарима из Турске и Сирије који су угрожени земљотресима

Удружење новинара Србије (УНС) се придружује иницијативи Међународне федерације новинара (ИФЈ) за подршку новинарима из Турске и Сирије чије су породице угрожене земљотресима и позива колегинице и колеге да, уколико су у могућности, уплате новац на рачун Фонда за безбедност ИФЈ-а како би помогли новинарима којима су због земљотреса преминули чланови породице или су претрпели повреде и материјалну штету.

Средства је могуће донирати попуњавањем формулара доступног на сајту ИФЈ-а, уз назнаку „IFJ Turkey/Syria Appeal“.

У земљотресима у Турској и Сирији погинуло је више од 50.000 људи.

Турски синдикат новинара DISK Basın-is, Турско новинарско друштво (ГЦД), Удружење новинара Турске (ТГЦ), Турско новинарско удружење (ТГС), Сиријско новинарско удружење и Синдикат новинара Сирије рекли су ИФЈ-у да су многи њихови чланови претрпели штету и да су им земљотреси у потпуности променили начин живота.

„Дан након катастрофе, понудили смо подршку турским и сиријским синдикатима. Требало им је неколико дана да процене ситуацију и потребе колега на терену. Сада смо у стању да покренемо позив солидарности и пружимо им подршку која им је потребна“, рекла је председница ИФЈ-а Доминик Прадали.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси