Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ниш и Кикинда расписали конкусе за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 02. 2023.

Аутор: А. Момчиловић Извор: УНС

Ниш и Кикинда расписали конкусе за суфинансирање медија

Градови Кикинда и Ниш расписали су конкурсе за суфинансирање медијских пројеката. Ниш је за медијске пројекте издвојио 85 милиона динара, док Кикинда на овогодишњем конкурсу учествује са 30 милиона динара.

Најмањи износ за који се може конкурисати по пројекту у Нишу је 100 хиљада динара, а највећи је 20 милиона динара.

За суфинансирање медијских садржаја у Кикинди највиши износ је 23 милиона динара по пројекту, а најмањи 100 хиљада динара.

Рокови за пријаву на оба конкурса су до 2. марта 2023. године.

На овим конкурсима могу да учествију медији који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР) и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја, а треба да приложе доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија.

Учесници на конкурсима за производњу медијских садржаја у штампаном и дигиталном формату могу да буду микро, мала и средња правна лица и предузетници.

На конкурсима немају право да учествију издавачи медија који се финансирају из јавних прихода, као и лица која су у претходном периоду добила средства за пројектно суфинансирање, а нису у предвиђеном року и прописаној форми поднела наративни и финансијки извештај.

Право учешћа на конкурсима немају лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Учесници могу да конкуришу само са једним пројектом, а издавачи више медија имају право да учествију с једним пројектом за сваки медиј.

Додатне информације за пријаву на конкурсе који су расписали Ниш и Кикинда и начин пријаве налазе се на званичним сајтовима ових градова као и на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком „Медијски конкурси“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси