Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Маторчевић: Симоновићев пријатељ ми је испред суднице рекао да изађем јер ћу настрадати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 02. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Маторчевић: Симоновићев пријатељ ми је испред суднице рекао да изађем јер ћу настрадати

Главни уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић каже за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да је Mилана Марчету пријавио полицији због тога што му је испред суднице рекао да изађе напоље јер ће настрадати. Марчети је због сумње да је Маторчевићу угрозио сигурност одређен притвор од 48 сати.

Маторчевић га је, како додаје, питао да ли је то њему упућено, а потврду је добио не само од М.М, већ и од Драгољуба Симоновића који је окривљен за паљење куће Јовановића.

„У судници је било доста људи који су пратили суђење, а међу њима је био и Милан Марчета који се јавно декларише као пријатељ Симоновића. Када се завршило суђење, изашли смо из суднице. Чекао сам колегу Јовановића да изађе. Изашао је Марчета који је прошао поред мене и вређајући ме је питао шта радим ту, опсовао и рекао 'изађи напоље, настрадаћеш'. Питао сам га да ли то мени говори, на шта је Симоновић одговорио 'Да, теби каже', а Марчета потврдио 'Да, да, теби'“, рекао је Маторчевић.

Претње је, каже, пријавио тужиоцу коју учествује у поступку за паљење куће Милану Јовановићу, судији, а затим и полицији.

„Претње сам одмах пријавио тужиоцу Предрагу Миловановићу, који учествује у овом поступку. Он ме је саветовао да све пријавим судији, што сам и учинио. Затим сам се , по савету тужиоца, обратио судској стражи, која је позвала полицију. Изјаву сам дао и полицијским службеницима“, рекао је Маторчевић.

Маторчевић је додао да ово није први пут да Симоновићев пријатељ вређа неког из Жиг инфа. Марчета је редакцији, како каже Маторчевић, претио и преко Фејсбука.

Маторчевић је подсетио да је пре више од четири године претучен на улици, а да је главни осумњичени био повезан са Симоновићем, који је тада био председник Општине Гроцка. Због тога, како истиче, претње и увреде схвата озбиљно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси