Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трибина „Где су границе приватности у медијском извештавању“ у Медија центру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 02. 2023.

Аутор: УНС/Савет за штампу Извор: УНС/Савет за штампу

Трибина „Где су границе приватности у медијском извештавању“ у Медија центру

Савет за штампу организује трибину „Где су границе приватности у медијском извештавању“, која ће бити одржана 21. фебруара у Медија центру (Теразије 3), са почетком у 11 сати.

Чланице Комисије за жалбе Савета за штампу Тамара Скроза и Вида Петровић Шкеро, као и Ан Мари Ћурчић из иницијативе „За тебе важно је“ и Невена Мартиновић из Шер фондације ће говорити о томе колико медији поштују приватност жртава и починилаца кривичних дела, посебно деце и малолетника.

На трибини ће бити речи о томе зашто је неетично извештавање, без саосећања са породицама настрадалих и уважавања достојанства жртве, данас пре правило него изузетак.

„Желимо да са вама поделимо искуства наше Комисије за жалбе у одлучивању о жалбама у вези са повредама права на приватност и трендовима који се, по резултатима нашег моноторинга, из године у годину погоршавају“, наводи се у саопштењу Савета за штампу.

На трибини ће се разговарати и о томе колико је право на приватност јавних личности сужено. Из Савета са штампу ће указати и на проблеме у вези са правом на приватност онлајн сфери, као и правом на заборав.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси