Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Још девет градова и општина расписало медијске конкурсе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 02. 2023.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Још девет градова и општина расписало медијске конкурсе

Конкурсе су расписали Суботица, Зрењанин, Лозница, Зајечар, Мали Иђош, Трстеник, Бач, Владичин Хан и Крупањ. За суфинансирање медија од 3.3 до 44 милиона. У конкурсу у Малом Иђошу недостаје најмањи и највећи износ

Општина Мали Иђош у Конкурсу за суфинансирање медијских пројеката објављеном на сајту општине није навела најмањи и највећи износ средстава која се одобравају по пројекту. Ово је супротно Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Мали Иђош за суфинансирање медијских садржаја издвојио је 3.3 милона динара. Рок за подношење пројеката је 1. март до 12 часова.

Град Суботица за суфинансирање медиjских пројеката у овој години издвојио је 44.110.000 динара. Најмањи износ за који се може конкурисати по једном пројекту је 100 хиљада, а највећи пет милиона динара. Рок за подношење пријава је 25. фебруар.

Више него дупло мање новца биће подељено ове године за суфинансирање медија у Зрењанину - 20 милиона динара. Најнижи износ за који се може конкурисати је 50 хиљада динара, а највиши 3.5 милиона. Рок за подношење пријава је 25. фебруар.

Град Лозница определио је 17 милиона динара за суфинансирање медијских садржаја у 2023. години. Најнижи износ по пројекту је 20 хиљада, а навиши, половина укупних средстава - 8.5 милиона.

Град Зајечар је у 2023. години за медијске пројекте издвојио осам милона динара. Најнижи износ за који медији могу конкурисати је 100 хиљада, а највиши 1.5 милиона динара. Конкурс је отворен до 1. марта.

Општина Трстеник извојила је ове године више средстава за суфинансирање медијских садржаја неге неки градови. У Трстенику је за медије опредељено 14 милона динара. Најнижи износ по једном пројекту је 50 хиљада, а највиши чак 10 милиона. Конкурс је отворен до 3. марта.

У Општини Бач за суфинансирање медијских пројеката издвојено је 5.197.500 динара. Медији по једном пројекту могу конкурисати за најмање 100 хиљада, а највише за 1.5 милиона динара. Рок за подношење пријава је 1. март.   

У Владичином Хану за суфинансирање медијских пројеката обезбеђено је 4.5 милиона динара. Најнижи износ по пројекту је 50 хиљада, а највиши милион динара. Медији могу конкурисати до 24. фебруара.

Из буџета општине Крупањ за суфинанасирање медијских пројеката издвојено је четири милона динара. Највиши износ за који се може конкурисати по једном пројекту је половина укупних средстава - два милиона, а најнижи 10 хиљада динара. Рок за подношење пројеката је 24. фебруар.

Додатне информације за пријаву на конкурсе које су расписали градови и општине као и начин пријаве налазе се на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком, Медијски конкурси, као и на званичним сајтовима градова и општина. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси