Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Mондо партнер Еурактив мреже за Србију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 12. 2022.

Аутор: Адрија Медија Група/УНС Извор: Адрија Медија Група/УНС

Mондо партнер Еурактив мреже за Србију

Портал Мондо, који послује у саставу Адриа медија групе (Adria Media Group) постао је партнер Еурактив мреже за Србију. Као резултат ове сарадње, публици у Србији ће бити омогућено да прати садржај Еурактива, док ће публици у Европи Мондо дистрибуирати релевантне информације из српских медија.

Еурактив је специјализован за политике Европске уније, а у свом водећем дневном билтену Кепиталс (The Capitals) обједињује вести из читаве Европе.

Централна медијска платформа за ове информације на српском језику биће Еурактив Србија, који ће постати централна тачка за политику, бизнис и цивилно друштво у Србији и за размену мишљења о односима између ЕУ и Србије.

“Еурактив жели добродошлицу новим партнерима у Србији, за које верујемо да ће нам омогућити да унапредимо размену релевантних информација између Брисела и Србије. Радујемо се конструктивној сарадњи, нарочито имајући у виду дуготрајан процес придружења Србије Европској унији и промене политика које он подразумева”, стигла је порука из седишта Еурактива из Брисела овим поводом.

Адриа медија група је у оквиру медијске куће Мондо формирала посебну редакцију Еурактив Србија, на чијем челу је Бојана Зимоњић Јелисавац, главна уредница Монда.

Према њеним речима, Еурактив је специјализован за питања Европске уније, а од јануара 2023. године информисаће грађане и о Европском путу Србије. 

“Еурактив ће из ЕУ доносити најважније вести, информације и анализе важне за Србију и регион, а омогућиће и да се вести из Србије и читавог региона чују у ЕУ. Извештаваћемо објективно, бићемо релевантни, постављаћемо питања и доносићемо одговоре. Наша мисија је да продубимо дебате, како унутар институција тако и ван њих, на чињеничан, конструктиван и транспарентан начин”, поручила је Зимоњић Јелисавац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси