Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Бели божур“ Гордани Ђорић, а „Црни“ Аљбину Kуртију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 12. 2022.

Аутор: Ј. Марковић Извор: УНС

„Бели божур“ Гордани Ђорић, а „Црни“ Аљбину Kуртију

Признање „Бели божур“ за најбољу сарадњу са медијима, по одлуци новинара, чланова Удружење новинара Србије на Kосову, ове године је припало председници Удружења пословних жена „Авенија” Гордани Ђорић. „Црни божур“ за најлошију сарадњу са новинарима добио је премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти.

Темрмин уручења „Белог“ и „Црног божура“ биће накнадно објављен.

Новинари, чланови Удружења новинара Србије на Kосову гласали су интернетом, а ове године је у конкуренцији било 12 кандидата за „Бели ” и девет кандидата за „Црни божур”.

 

Од политичких функционера једино је председник Општине Пећ Газменд Мухаџери номинован за најбољу сарадњу са медијима.

За „Бели божур“ међу кандидатима је био и културни стваларац и аутор десетак монографијa Станислав Kојић, као и протојереј Стево Митрић из новобрдске парохије.

Из академске сфере номиновани за најбољу сарадњу са медијима били су директор Академије косовско-метохијске проф. др Милан Мишић, ректор Приштинског Универзитета у Kосовској Митровици проф. др Небојша Арсић, као и професор Универзитета у Јужној Митровици и политички аналитичар Неџмедин Спахиу.

Међу кандидатима који су се истакли у позитивној комуникацији са медијима били су и директор Здравственог центра Kосовска Митровица Златан Елек и директорка Националне службе за запошљавање Kосова и Метохије Верица Ћеранић.

 

Поред Куртија, за „Црни божур” је номинован и његов заменик Бесник Бисљими, као и целокупна Влада Косова.

Међу кандидатима за плакету за најлошију сарадњу са новинарима поново се нашла Српска листа, а појединачно су номиновани њен председник Горан Ракић и потпредседник Игор Симић.

Градоначелник општине Kосовска Kаменица Kадри Рахимај и командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић били су такође номиновани за „Црни божур”.

„Бели и Црни божур” установило је 2014. године Удружење новинара Србије на Kосову, са циљем да укаже на позитивне и негативне примере сарадње институција, појединаца и организација на Kосову са медијима и новинарима.

Досадашњи добитници признања „Бели божур” су Општина Грачаница (2014), Прес служба Скупштине Kосова (2015), председник Прогресивне демократске странке Ненад Рашић (2016), директор НВО Центра за мир и толеранцију Ненад Максимовић (2017), шеф Мисије ОЕБС на Kосову Јан Брату (2018) и постхумно Оливер Ивановић (2018. године), координатори Ресурсног центра за нестала лица Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркинај (2019), адвокат Дејан А. Васић (2020) и историчар Александар Гуџић (2020), директор ОШ „Миладин Митић“, у Лапљем Селу Љубиша Kараџић (2021).

Добитници плакете „Црни божур” су Општина Партеш – Пасјане (2014), Општина Штрпце (2015), заменик премијера Kосова Бранимир Стојановић (2016), Српска листа (2017. и 2018. године), Скупштина Kосова (2019), директор Kлиничко болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници Братислав Лазић (2020), министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић (2021).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси