Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Традиционални медији недовољно прилагођени интересовањима младих
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 10. 2022.

Аутор: УНС-ДНКиМ Извор: УНС-ДНКиМ

Традиционални медији недовољно прилагођени интересовањима младих

Учесници панел дискусије под називом "Медији - утицај и значај" одржане на Златибору били су сагласни да млади данас у мањој мери прате традиционалне медије због тога што су недовољно прилагођени њиховим интересовањима и да се углавном информишу путем портала и друштвених мрежа.

Панел је одржан у оквиру Првог међународног омладинског самита ,,Отворени свет" у организацији Фондације ,,Заједно за младе - проф. др Даница Грујичић" који је од 27. до 31. октобра на Златибору окупио око 2 800 студената и учесника из целог света.

О значају и утицају медија на младе данас говорили су новинар РТС-а, Политике, Студија Б и Тањуга, Зоран Станојевић, Данијела Давидов Кесар, Сања Лубардић, Аида Ђедовић, док је испред Удружења новинара Србије (УНС) учествовала Маја Фићовић, новинарка Радио Косовске Митровице и чланица Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ).

Фићовић је истакла да програмски садржаји нису довољно прилагођени младима и њиховим интересовањима, нити су довољно брзо испратили тренд развоја интернет медија, како би привукли више младих људи да гледају телевизијски програм, слушају радио или читају штампу.

 

Студенти су активно учествовали у панелу и одговарали које садржаје најчешће прате на медијима.

Нема потпуно независних медија, став је већине панелиста. Фићовић је рекла да је одговорност на новинару и да је потребно сваког дана освајати слободу без обзира на околности и изазове са којима се свакодневно суочавају у свом раду.

Проф. др Даница Грујичић је на затварању Омладинског самита обраћајући се студентима истакла да су били у прилици да чују сјајне људе , који су успешни и који свој успех дугују првенствено себи и свом раду.

У оквиру Омладинског самита  одржано је око 20 панел дискусија којим су обухваћене бројне теме из области бизниса, стартапа, здравства, културе, образовања, спорта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси