Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Комисија за жалбе у четвртак одлучује да ли је Информер у интервјуу са вишеструким силоватељем прекршио Кодекс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 10. 2022.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Комисија за жалбе у четвртак одлучује да ли је Информер у интервјуу са вишеструким силоватељем прекршио Кодекс

Жалба Аутономног женског центра против дневног листа „Информер“ због објављивања интервјуа са вишеструким силоватељем у коме се евоцирају детаљи злочина биће на дневном реду седнице Комисије за жалбе Савета за штампу у четвртак, 27. октобра, са почетком у 18 часова.

У жалби Аутономног женског центра наведено је да су прекршена поглавља истинитост извештавања, одговорност новинара и одговорност новинара према изворима информисања, а Комисија за жалбе ће током заседања одлучити да ли постоје прекршаји.

Имајући у виду да је председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре направио паралелу измећу Информеровог интервјуа са серијским силоватељем Игором Милошевићем и Данасовог интервјуа са глумцем осуђеним за недозвољене полне радње над малолетником Гораном Јевтићем, главни и одговорни уредник Данаса Драгољуб Петровић и уредник онлајн издања овог дневног листа и директор Дан Графа Бојан Цвејић упутили су захтев Комисији за жалбе да утврди да ли је у интервјуу са Јевтићем прекршен Кодекс новинара.

Комисија ће, осим жалби, размотрити и овај захтев.

На седници ће бити разматране и жалба Центра за социјални рад у Лесковцу против портала Гласа јавности због објављивања емисије у којој је Далибор Цветковић, правоснажно оптужен за физичко злостављање у породици , за насиље неосновано оптуживао бившу жену, како се наводи у жалби.

Докторка Валентина Арсић Арсенијевић упутила жалила се против дневног листа Блиц због текста у коме пише да она „промовише ивермектин у терапији короне, а сада тврди да овај антипаразитски лек помаже и у лечењу рака дојке“. У жалби наводи да је чланак „неистинит, необјективан, непотпун, злонамеран“, као и да је новинар никада није звао како би проверио тврдње које је изнео и чуо њену страну приче.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси